❤ YOUR SWEDISH SKINCARE DEALER
Cart 0

Altruist - Min första erfarenhet

Altruist - Min (och min sons) hudvårdsresa 


Du vet känslan när man kliver ur duschen eller badet för att smörja in sig och behöver vänta länge för att det ska sjunka in så du slipper att kläderna slickar sig mot huden?
Nu när vädret blir kallare här i Sverige blir vi torrare och skörare om huden. Hemma hos oss är samtliga boende under taket ägare av känslig hud och framför allt min son på snart 5 år har väldigt torr hud med eksem - en person som såklart också älskar vatten. 
Vi har sedan han var några månader gammal behandlat hans kropp med återfuktande krämer och kortison på recept från läkare. Utöver detta använder vi dusch-och badoljor, i dagsläget Eucerins AtoControl Bath & Shower Oil som lugnar och återfuktar redan i duschen.
Vården kontaktades långt innan det hade gått såhär långt, men först när han såg ut såhär fick vi hjälp.
Problemet däremot som uppstår framför allt de kallare årstiderna är att vi måste lägga tjocka lager med krämerna från läkaren för att huden ska må bra - morgon och kväll, vilket gör att min son först och främst står och fryser medan dessa lager appliceras och att få på kläder är i princip omöjligt pga kladdigt. Det här leder till att vi ibland fuskat med appliceringens mängd då sonen blir ledsen och obekvämt att vara kall och kladdig i flera timmar (fullständigt förståeligt). 

Altruist är ett märke som för de flesta är mest kända för att göra solskydd till ett överkomligt pris, passar hela familjen och stöttar välgörenhet. Förutom solskydd har de även hudkrämer. Alla deras produkter är parfymfria och skapade av hudläkaren och hudcancer kirurgen Dr.Andrew Birnie från Storbritannien. För varje produkt som säljs skänker de 10p till barn i Afrika med albinism. Vill du veta mer om deras välgörenhet kan du läsa om det här - obs engelska!
Den största skillnaden för oss har kommit med Altruist dry skin repair cream med 10% urea. Den är perfekt för en torr och känslig hud och det är denna jag använder efter varje dusch eller bad på min son. Vi torkar huden lite lätt, men applicerar krämen medan huden fortfarande är lite fuktig för att låsa in det. Krämen sjunker snabbt in i huden, jag behöver inga mängder kräm och kläder kan tas på utan problem efteråt.
Sedan jag började med denna har min son hittills inte klagat en enda gång på att huden kliar och inga eksem har blossat upp. Inte ens mellan duschtillfällena. Tidigare har jag vaknat på nätterna av att jag hört honom klia på kroppen, då eksem dykt upp och vi har behövt fylla på med fler lager kräm. 
Utöver att jag använder den till min son gör även jag det pga känslig hud som lätt blir knottrig och röd. Den här krämen har hållit min hud återfuktad, lugn och knottror har antingen minskat eller försvunnit. Även min hud har hållit sig återfuktad mellan duschtillfällena.
Tittar vi på deras moisturising fluid med 0.5% hyaluronsyra är den lättare i konsistensen, men ger ändå mycket fukt till mitt ansikte. Denna är för mig perfekt som nattkräm då den både låser in fukt och lugnar min känsliga hud utan att täppa till den. 
Dagtid är det däremot solskydd som gäller och då älskar jag att använda sunscreen spf 50 nu under de kallare månaderna, då den är lite tjockare men täpper inte igen porerna. 
Hudvård måste inte kosta skjortan och halva slipsen som min mamma skulle sagt. Det är ingredienserna som ska ligga i fokus och vad som passar din hud - inte hur känt eller dyrt något är. 
Ta hand om er!
Ida

Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published