❤ YOUR SWEDISH SKINCARE DEALER
Cart 0

Hudvård i 20-årsåldern

Hudvård i 20-årsåldern 

-inlägget innehåller adlinks/reklam-

Vad är ens skillnaden på hudvård för tonåringar jämfört med hudvård för personer i 20 årsåldern? Självklart kan du om du redan har en bra rutin som funkar för dig bara keep on keepin' on och fortsätta på samma spår. Men några produkter kan vara bra att addera för att förebygga förtidigt åldrande av huden. 

 

Exfoliering

Hur viktigt är det egentligen att exfoliera huden? När du är i 20 årsåldern är hudens egen cellförnyelse på topp och behöver inte lika mycket hjälp på traven som när huden mognar. Exfoliering 2-3 gånger i veckan med antingen AHA- eller BHA-syror kan hjälpa många men är faktiskt inget måste, speciellt inte om du använder retinol(retinoider) då det kickar igång cellförnyelsen ordentligt. Exfoliering är för många en stor hjälp men i 20 årsåldern är det inte ett definitivt måste, speciellt inte om du använder retinol(retinoider). 

Tänk på att överexfoliering av huden kan leda till torrhet, irritation och förvärring av akne så glöm inte att ta det lugnt. 

 

Tips: En lite starkare exfoliering i 1 gång i veckan kan också funka bra. Då blir det också enklare att få in exfolieringen i rutinen. 

 

Vill du exfoliera? 

Känslig/mindre tålig hud - lactic acid från the ordinary. Finns på kicks (den både exfolierar och återfuktar) 

För glow och exfoliering: beautyact 7% AHA peeling pads 25 pcs kicks 

 

C-vitaminserum 

När det kommer till c-vitamin är serum med askorbinsyra queen - ökar kollagenproduktionen, skyddar mot fria radikaler som annars bryter ner hudens kollagen och det jämnar även ut hudtonen. 

Tips: använd ett separat c-vitaminserum för bäst effekt, antioxidanter finns ofta i SPFs men det brukar väldigt sällan vara tillräckligt. 

Tips på C-vitaminserum: här finns det just nu bara c-glow. Aldrig har en hudvårdsprodukt jämnat ut hudtonen så effektivt och snabbt. Troligtvis 2021s bästa hudvårdsprodukt alla kategorier. Den finns att köpa här. 

Tål du inte c-vitamin? niacinamid är en annan riktigt bra antioxidant som är bra att använda dagtid. Här finns ett riktigt bra niacinamidserum för runt 100-lappen. 

SPF: tänkte du att det skulle komma ett inlägg utan att SPF nämns? Det händer väldigt sällan. Oavsett ålder är SPF dagligen din bästa vän.  

Viktigt! Solskador som du får i 20-årsåldern kommer inte dyka upp direkt utan kommer träda fram i 30, 40, 50 årsåldern.  

Tips: Det är väldigt stor skillnad på SPF30 och SPF50 då SPF50 skyddar nästan dubbelt så bra. Under höst och vinter räcker SPF30 men under vår och sommar är SPF50 att föredra. 

 

SPFs som jag ofta tipsar om och som passar för alla hudfärger: 

EVY Daily Defence Mousse: Primer och SPF i ett, funkar som dagkräm under vår och sommar om du inte har väldigt torr hud. Finns att köpa här

LRP Anthelios Ultra SPF: Krämig, bra under smink: finns att köpa här 

 

Ännu en sak att tänka på! TITTT - Take it to the tits, som Caroline Hirons brukar säga. Dvs tvätta, återfukta och skydda huden på halsen och dekolletaget. Var dock försiktig med syror, retinol och c-vitamin då huden på halsen är tunnare än huden i ansiktet och mer känslig. 

  

Retinol(retinoider) 

Innan 25 är det inte alltid nödvändigt men om du har pigmenteringar, ojämn hudstruktur(komedoner), så kan ett retinolserum hjälpa. Ökar hudens kollagenproduktion, jämnar ut fina linjer, minskar intrycket av förstorade porer och mycket mer. 

Tips: högre % är inte = bättre resultat. En högre koncentration kan göra att du får resultat lite snabbare men i det långa loppet(över 1 år) kommer resultatet inte variera så mycket. Börja lågt och jobba dig(eventuellt uppåt). 

Viktigt! När du hittat en retinol(retinoid) som funkar finns det inget måste till att byta och prova något starkare, risken för irritation finns där och i det långa loppet kommer resultaten vara väldigt lika.  

Nybörjare

Nybörjare budgetalternativ

Använt retinol(retinoider) tidigare(du kan använda samma som nybörjare om du vill) eller så provar du den här


Det finns inga produkter som är speciellt avsedda för personer i 20-årsåldern, det är bara marknadsföring. Alla kan använda produkter som är anti-age. Anti age betyder egentligen ingenting speciellt då man faktiskt kan säga att alla hudvård på något sätt är anti age. det enda sättet att inte åldras är tyvärr att dö, vilket inte är ett bra alternativ. Så fokus borde istället vara på att hålla huden frisk, använd SPF och antioxidanter och  inte använda 284644 produkter som på kort eller lång sikt kan leda till problem såsom rubbad hudbarriär, mer akne och perioral dermatit. 

 


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published