❤ YOUR SWEDISH SKINCARE DEALER
Cart 0

Ida's Favorites

Nyligen har hemsidan släppt funktionen att du ska kunna få inspiration genom våra favoriter. Du kan se vilka mina favoriter är, men även Asrins och Sabinas - allt för att du ska kunna få inspiration bland Know to Glows sortiment men också för att lära känna oss bättre. 

I det här inlägget tänkte jag gå igenom mina favoriter, hur jag använder dem och varför jag tycker om dem. Alla länkar kommer öppnas i nya flikar/fönster om du vill läsa eller kolla på något specifikt under tiden du läser.

 

Rengöringar


Beauty of Joseon: Radiance Cleansing Balm

Det här är ett parfymfritt rengöringsbalm som vid kontakt med huden smälter och blir likt en olja. Applicera det på huden som en första stegs rengöring för att få bort solskydd, smink och smuts. Tillsätt vatten och det blir likt en mjölkaktig konsistens. Tvätta bort och kör sedan din vattenbaserade rengöring. Jag använder endast första stegs rengöring på kvällen. 

Lär mer om cleansing balmet här!Purito: From Green Cleansing Oil

Den här är precis som föregående produkt, men kommer i en pumpflaska och är mer som en olja direkt. Även denna tar bort solskydd, smink och smuts utan några problem. Appliceringen är densamma att du smörjer in ansiktet och tillsätter sedan vatten, skölj sedan av och fortsätt med din vattenbaserade rengöring. Är du osäker på vilken du ska välja av dessa? Utgå från vilken konsistens du föredrar, dvs en rinnig på flaska eller en fast konsistens i burk (båda blir liknande på huden och ger samma resultat). 

Läs mer om cleansing oil här!

 


Geek & Gorgeous: Jelly Joker Cleanser

Jag har under alla år använt en löddrande rengöring som steg två och fick till en början smått panik att denna inte löddrar. 'Blir min hud verkligen ren nu?' - svaret är såklart ja, men är man van med en rengöring som löddrar kan det ta ett tag att vänja sig. Nu föredrar jag denna framför mina löddrande då den är mild, men samtidigt rengör bra och min hud känns varken torr eller stripig (vilket många löddrande kan göra på mig, framför allt de kallare månaderna på året). Den ska passa alla hudtyper och skulle nog säga att absolut de kallare månaderna då den skyddar hudbarriären, men när det blir lite varmare kan man behöva justera (som exempelvis jag med en kombinerad hud som tenderar att bli något oljigare under sommaren). 

Läs mer om Jelly Joker här!

 

Serum

 

Pure & Care: EGF Peptide Serum & Snail Serum

När jag pratar om dessa gör jag det alltid samtidigt. Svaret är enkelt. Denna kombination tillsammans är magisk och min hud älskar dem. Att priset dessutom är överkomligt är bara för bra för att vara sant. Har tipsat flera om denna kombination som inte velat lägga en förmögenhet på hudvård och alla har varit nöjda. Jag upplever en återfuktad och lugn hud med glow. Använder ett par droppar av båda direkt efter rengöring eller toner morgon och kväll. 

Läs mer om EGF Peptide Serum här och Snail Serum här!

 


Cosrx: Hyaluronic Hydra Power Essence

Jag tror att det är fler än jag som älskar en multiuse produkt. Den här marknadsförs som en essence för huden som ska tillföra fukt - men utöver att plumpa din hur och tillföra fukt kan du applicera den i fuktigt hår. Jag tar ett par pumpar och har i handdukstorkat hår innan jag sedan applicerar ett värmeskydd ovan för att även låsa in fukten från denna. Resultatet? Ett glansigt och återfuktat hår. 

Läs mer om hydra power essence här!

 


SOS Serum: SOS Serum

Det här är ett lite tjockare serum med en lätt kylande effekt. Jag älskar att använda denna som sista serum och precis innan kräm, just för den tjockare konsistensen som ger känslan av att du nästan låser in de lite med rinnande produkterna. Min känsliga hud älskar denna. Har inget negativt att säga förutom att jag gärna hade velat se hur mycket produkt som fanns kvar.

Läs mer om SOS serumet här!

 

Solskydd

SOS Serum: SOS SPF 50 Sun Cream & SOS H20 Day Cream with SPF 30

Jag tror att de flesta av oss har hört hur viktigt det är med solskydd och för mig är det viktigt med ett solskydd som lätt absorberas, kan återappliceras, fri från alkoholer, återfuktar och är parfymfritt. Dessa två checkar av samtligt boxar. Jag använder H20 med SPF 30 de månader med lite mindre sol eller om jag inte ska vistas ute, medan resten av året kör jag med SPF 50. Har du inte provat detta märke tycker jag absolut att du borde - de passar alla hudtyper och alla som testat har älskat dem.

Läs mer om SOS SPF 50 här & SOS H20 SPF 30 här!

 

Krämer


Mad About Skin: Maximum Impact Moisturiser

Har du hängt på min instagram eller hos Know to Glow för den delen har du nog inte missat denna. En riktigt bra återfuktare jag kör i min kvällsrutin. Den låser in fukt och lämnar huden otroligt mjuk. Parfymfri och utan något onödigt tillsatt i den - precis vad huden älskar och den passar alla hudtyper.

Läs mer om maxium impact här!

 


RDP: Slow Face Cream

Krämen som tillverkad i Borlänge här i Sverige och inte innehåller något onödigt och är dessutom parfymfri. Denna har varit guld som nattkräm under de kallare månaderna för min känsliga hud som kan bli otroligt torr. Du behöver inte alls mycket av denna, så skräms inte av den lilla burken. Jag älskar även att förpackningen är biologiskt nedbrytbar. Svensk minimalism när den är som bäst. 

Läs mer om slow face cream här!

 


Altruist: Dry Skin Repair Cream 10% Urea

Krämen som bokstavligt talat har mitt namn på sig. Har du varit i mina kanaler eller läst bloggen tidigare vet du nog att detta är en av mina storfavoriter som passar hela kroppen och familjen. Den har hjälpt allt ifrån min sons eksem (du kan läsa det blogginlägget här) till torr vinterhud för oss vuxna. För mig som har tendens att få acneutbrott har denna inte varit något problem då den inte täpper till porerna. Vill du ha en allroundkräm för dig som passar hela familjen - this is it!

Läs mer om dry skin repair cream här!

 

Masker

Cosrx: Ultimate Moisturizing Honey Overnight Mask & Ultimate Nourishing Rice Overnight Mask

Jag gillar verkligen den här kombinationen. Propolis masken använder jag när min hud behöver lugnas medan rismasken använder jag för extra återfuktning. Dessa är även perfekta att multimaska med. Då använder jag propolis i t-zonen där jag oftast får acneutbrott och rismasken i övriga ansiktet. 

Läs mer om honey overnight här & rice overnight här!

 

Patches

Cosrx: Master Patch Intensive 36 pcs

Har du läst bloggen tidigare kanske du sett mitt tidigare inlägg om pimple patches. Jag står fast vid att patches med nedsänkt kant är bättre än de med jämn höjd, inte bara att de kanske syns mindre men jag upplever även att de stänger ute fukt från produkter som läggs uppepå bättre. Det här kan såklart vara individuellt, men det är min erfarenhet. Dessa är mina favorit patches som jag inte kan leva utan. Efter rengjord hud applicerar jag dessa så fort jag ser att en finne är påväg. Pimple patches hjälper till att dra ut innehåll ur finnar, men skyddar även mot smuts från fingrar som vill pilla eller örngott. Flera innehåller även ingredienser som skyndar på läkningen. Kombinationen av att skydda och läka resulterar därför i mindre ärrbildning. 

Läs mer om master patches här!

 

Hår


Moss & Noor: After Workout Dry Shampoo

Jag tvättar mitt hår en gång i veckan, absolut max två gånger. Under veckan använder jag därför en del torrshampo och jag har testat en del. Innan jag testade denna har Living Proof varit min ständiga följeslagare då jag vill ha ett torrshampo som fräschar upp håret utan att ge textur. Det här är faktiskt min nya favorit. Den svalkar hårbotten och utöver att fräscha upp håret är det i alla fall det första torrshampoot jag hittat som även tänker på ingredienser som gynnar vår hårbotten. För vi får inte glömma att hårbotten också är hud. Det enda jag kan sakna är att den även skulle ha solskydd, annars tickar den av alla mina checkboxar. Den finns även i en variant för mörka hår. Det färgar inte av sig på örngott eller kläder, däremot på mitt hårband när jag ska tvätta ansiktet - därav föredrar jag denna. 

Läs mer om dry shampoo här!

 

Extra tips


Refished: Wash Bag - Forest Green

Jag älskar cirkulär ekonomi och det här är bara ett exempel på ett företag som hittat ett sätt att återanvända ett material och skapa något nytt. Jag har den här gröna färgen och den är så fin. Inuti är den rosa och har två fickor. Är du i behov av en ny necessär eller sminkväska och gillar återanvända material? Då är det här för dig.

Läs mer och Refished och se alla färger på deras wash bags här!

___________________________

Det var allt för mig för denna gång. Är det någon av dessa produkter du är nyfiken på eller använder? Jag vet själv att för många kan det vara en tröskel att testa på nya märken eller produkter överlag. Har du därför frågor om produkterna - lämna en kommentar.

Ha en fortsatt fin påsk!

Ida @hudvardshyllan


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published