❤ YOUR SWEDISH SKINCARE DEALER
Cart 0

Hudvårdstrenden: Skin Fasting

Hudvårdstrenden: Skin Fasting

Jag blev tillfrågad om det finns trender inom hudvård här om dagen. Så klart det gör. Trender finns i allt, till och med i hudvård. En trend som har poppat upp på sista tiden är något som kallas hudfasta eller ”skin fasting” på engelska.

 

Vad är då skin fasting?

I korta drag handlar det om att ta ett steg tillbaka från sin hudvårdsrutin för att låta huden återhämta sig. Tanken bakom detta är att om vi inte använder några hudvårdsprodukter kommer huden att återhämta sig och ”hitta tillbaka” till ett friskt tillstånd. Det finns de som anser att ett break från hudvård kan vara fördelaktigt för huden. Det ger huden möjlighet att hela sig själv menar de som är förespråkare för detta.

 

Hur fastar man sin hud?

Principen är ganska enkel, sluta med all eller delar av din hudvård. De som förespråkar att du ska sluta med all hudvård kan väl räknas till de extrema inom denna trend. De menar på att du ska sluta med allt, ingen rengöring, inga serum, inga krämer. Ingenting förutom vatten. Detta förutsätter att du inte använder smink heller.

Sedan finns de som inte är fullt så extrema och menar på att det kan vara bra ta bort aktiva ingredienser så som retinol, syror eller c-vitamin. De menar på att om du tar bort sådant som aktivt hjälper huden att förnya sig kommer huden att hitta tillbaka till sin normala cykel av förnyelse och kommer att kunna sköta detta själv, utan hjälp.

 

Finns det fördelar med skin fasting?

Helt ärligt, ingen aning. Inte svaret du ville höra eller hur? Problemet är att det inte finns några vetenskapliga studier som visar på att detta skulle vara fantastiskt. Så jag vet faktiskt inte hur bra det är. Men, som med allt, om du testar och det funkar för dig, fortsätt för guds skull. Skin fasting, som jag förstår det, verkar ju inte skadligt eller farligt, förutsatt att du fortsätter att använda solskydd när du är ute i solen.

Personligen kan jag inte se ett liv utan hudvård, halva nöjet är ju själva ritualen på morgonen och kvällen. Den där stunden då jag får ägna mig helt och hållet åt mig själv och inte tänka på hur världen rasar utanför badrumsdörren. Den stunden kommer jag inte ge upp bara för att det nu finns en trend gällande att fasta huden, sorry!

 


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published