❤ YOUR SWEDISH SKINCARE DEALER
Cart 0

Niacinamide

Jag älskar hudvård. Det ger mig en känsla av lyx en vanlig tisdag efter en lång och stressfylld arbetsdag. Det ger mig en möjlighet att koppla av och stressa ner.

Något jag har märkt de senaste åren dock är att man behöver nästintill vara kemist för att förstå sig på texterna på alla burkar med krämer, serum, toners, essenser, och allt annat som vi ska inkludera i våra hudvårdsrutiner (om vi ska tro företagen).

Utöver att vi numera ska ha koll på alla produkter som ska klämmas in i rutinen så ska vi även ha koll på ingredienserna och vad de gör kontra vad de inte gör.

Nörden i mig har naturligtvis läst på allt jag bara kan om just ingredienser och vilka vi ska ha koll på samt vilka som är designade att få dig att skilja dig från dina pengar.

Huvudrollen idag är Niacinamide – Porernas värsta fiende och hudens lysterbringare.

 

Vad är det?

Niacinamide är ingrediensen som hypas extra mycket just nu. Den sägs göra underverk för stora porer, eliminerar akne, trollar bort pigmentförändringar och fixar middagen medan du vilar en stund efter jobbet.

Lovorden i all ära, men vad är det?

I kemiska termer är det en bioaktiv form av vitamin B3. Bioaktivt betyder att de kan ha en specifik effekt i levande vävnad.

 

Vad gör den?

Just Niacinamide verkar sammandragande i porer eftersom det minskar talgproduktionen. Detta gör också att det kan ha en positiv effekt mot akne som orsakas av en förhöjd talgproduktion. Genom att minska talgproduktionen kan man uppleva att man blir mindre blank under dagen. 

Andra positiva effekter av Niacinamide är att det fungerar bra mot pigmentförändringar. Det ger huden en lyster genom att stärka hudbarriären.

En annan egenskap som är viktig är att Niacinamide är ett stabilt ämne, som är enkelt att formulera och som konsument får du det du betalar för.

 

Vem borde ha Niacinamide i sin hudvårdsrutin?

Det enkla svaret på den frågan är ALLA. Ja, alla mår bra av Niacinamide just för att det har fler än en egenskap. Har du turen och är typ 20, ja då är Niacinamide fantastisk för att reglera talgproduktionen och hantera akne. Är du typ 40, ja då är kanske inte akne problemet utan minskad lyster och svag hudbarriär. Då är detta en superingrediens. Har du fått pigmentförändringar i samband med en graviditet eller pga ålder då är detta också en superprodukt då den jobbar med att ljusa upp dessa.

Har du rocasea eller en reaktiv hud då kan Niacinamide hjälpa till att lugna och stärka hudbarriären.

Vill du ha mer spänst i huden? Ja, du har gissat rätt, då är Niacinamide en superprodukt eftersom den minskar hudens vattenförlust.

Det denna superingrediens inte gör är att fixa middagen. Den behöver du fixa själv tyvärr.

 

Här kommer några produkter hos Know to Glow med Niacinamide

Beauty with Brains – Night Fix

 

 

Cosrx – Mela 14 White Ampule

 

 

AC Collection – Blemish Spot Clearing Serum

 

 

Dr Jart+ - Peptidin Serum Pink Energy


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published