❤ YOUR SWEDISH SKINCARE DEALER
Cart 0

Pimple patches - del 1

Är det bara jag eller har de så kallade finnplåstrena exploderat på den svenska marknaden? Något som ursprungligen är väldigt populärt inom k-beauty.

Jag är alltid skeptisk till sånt som likväl skulle kunna vara en trend, främst för att majoriteten av dessa plåster marknadsförs på en porslinshy utan att du ens kan ana en endaste liten finne. Det sägs nämligen att du ska kunna applicera ett plåster och det ska hjälp till att läka finnar snabbare. Du ska även kunna ha dem under smink.

Jag gillar att bli motbevisad och kände därför att jag måste testa. Den stora frågan är därför, funkar dem?

I den här första delen kommer jag prata om tre olika sorter från märket COSRX. Nämligen dessa tre:

Den första frågan jag ställde mig när jag såg dessa tre var ’vad är skillnaden?’

Den gemensamma nämnare är att de gör exakt samma sak. Du applicerar plåster på rengjord hy över finnen/finnarna. Det här innebär att du låser in finnen och låser därmed även ute smuts och bakterier. De flesta av oss vet till exempel vilken bakteriebomb örngott kan vara (så byt de ofta) samt om man har en tendens att ha fingrar lite för ofta petandes i ansiktet.

Alla tre varianter appliceras likadant direkt efter rengöring. Jag skulle även rekommendera att låta de sitta ett par minuter innan du fortsätter med efterföljande steg då mycket fukt direkt inpå ökar risken att kanterna luckras upp något. 

Clear Fit Master Patch (18 Patches)

Den här förpackningen har 18 plåster och en storlek. De är lätt upphöjda i mitten med lägre kanter. Dessa ska också utav dessa tre vara något mer transparenta, men tycker att dessa och de ovala är rätt lika i sin transparens.

AC Collection Acne Patch (26 patches)

Den här förpackningen består av 26 plåster och är tillskillnaden från de andra två ovala. Det är tre olika storlekar och är lätt upphöjda i mitten med en något lägre kant. 

Acne Pimple Master Patch (24 patches)

Förpackningen innehåller 24 plåster och har tre olika storlekar. Dessa är jämnhöga över hela ytan och har högst kant av de tre olika.

 

Syns dem på huden? Jag skulle säga att de ovala och runda med lägre kanter syns minst. De runda med jämn yta syns mest även om det inte är mycket mer, men i vissa ljus blir det tydligt framförallt med kanten. Jag skulle därför säga att de runda med hög kant är perfekta nattetid och de med lägre kanter om du önskar ha under dagtid.

Kommer den vita geggan ur finnen ut? Svaret är ja. Magiskt nog. Även om det vita inte skulle synas vid applicering kommer det ut om det finns. På köpet töms även omkringliggande porer som hamnar inom plåster på mig.

Något otydlig bild kanske, men tillräckligt för att kunna se att det kommer ut. Finnar som även varit under plåstret läker snabbare och vissa har antingen helt eller nästintill försvunnit under natten för mig. Lite större har krävt två eller tre plåster, men en skillnad har jag kunnat se redan efter första applicering.

Jag har främst använt plåster på natten och någon enstaka gång under dagen. Det sägs att du ska kunna sminka över dessa, vilket jag testat - både med vanlig foundation och BB-stick. Jag är ledsen, men plåstret syns ännu mer med smink på. Vill du därför använda plåster på dagen, kör utan bassmink.

Om jag endast skulle välja en förpackning av dessa tre, blir det den med ovala. Vilket beror på att dem har en låg kant och syns mindre än de med hög kant och kommer i tre olika storlekar. Det skiljer så pass lite gällande transparens på dessa ovala och de runda med låg kant att jag prioriterar olika storlekar istället. 

Har du testat pimple patches? Vad är din erfarenhet?

Allt gott!

Ida, @hudvardshyllan


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published