❤ YOUR SWEDISH SKINCARE DEALER
Cart 0

Hudvård för tonåringar

Vilken hudvård passar tonåringar?

-inlägget innehåller adlinks/reklam-

Vill du komma igång med en hudvårdsrutin men vill också slippa lägga cirka 5 miljoner på en massa olika produkter som det är omöjligt att komma ihåg vad de gör?
Det som skiljer en hudvårdsrutin som är anpassad för tonåringar från en som är gjord för vuxna är främst anti-age-aspekten. Rynkor och fina linjer är liksom inget problem när man är mellan 12-20 år. En lite mer mogen hud kan också ibland dra fördel av en något mer utförlig rutin. Men annars kan hudvårdsrutiner för tonåringar och för vuxna se i princip likadana ut.  Oavsett  ålder är en väldigt viktig aspekt av hudvård att man använder den regelbundet (alltså varje dag). Det kan därför vara bra med en kort rutin för just tonåringar eftersom det är större chans att dom gör den varje dag om den är relativt enkel.
Jag har skrivit ihop en guide riktad till tonåringar om hudvård, vad du behöver, vad som är nice att ha och vad du totalt kan skippa, enkelt va! Tänk dig en kort rutin som till och med en guldfisk kan komma ihåg utantill.
Ok first things first - du behöver en rengöring, handtvål eller duschtvål räknas inte. Vi vill rengör ansiktet och lämna med en känsla av att huden är mjuk och len som en bebisrumpa, inte känslan av att allt stramar! Mjuk ska huden kännas. Här är några rengöringar som har en schysst prislapp och får jobbet gjort och inte irriterar ögonen.
Välj en i produkt i varje kategori, helt onödigt med flera stycken då du bara har ett ansikte.
 
Nummer 2 - kräm. Inte världens roligaste kategori men den får vi inte glömma. Här är några billiga krämer som passar en tonårshud.
Sist - dagkräm med SPF. Såvida du inte spenderar dagarna i en grotta så är en dagkräm med SPF definitivt att föredra. Ingenting dyrt eller med några krusiduller utan bara en bra dagkräm som inte ger finnar.
Nu är vi nästan klara, MEN har du något du vill *jobba* på med huden så som finnar eller kanske märken från tidigare finnar?
Här är några alternativ, välj EN produkt per kategori.
Känns huden konstant torr och stramar : Välj purito centella
Svårt att få bort sminket :  heimsh balm
Huden känns konstant oljig : paulas choice bha 
Svårt att inte pilla på finnar : Plåster cosrx
Dagkräm om du sminkar dig : EVY
 
Med produkterna jag nämnt så kan en vanlig dag se ut såhär
Morgon - rengör ansiktet, vänta till huden är torr och applicera din dagkräm. Om din hud brukar kännas torr kan du lägga till en produkt från kategori “känns huden konstant torr och stramar” före dagkrämen.
Kväll - om du använder smink kan du lägga till en produkt från kategorin “svårt att få bort sminket” och sen använda din vanliga rengöring och sen avsluta med en kräm. Om du har problem med finnar kan du lägga till en produkt från kategorin “finnar” före krämen.
Thats it och kom ihåg att en bra hudvårdsrutin inte är = flest produkter på en och samma gång.

Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published