❤ YOUR SWEDISH SKINCARE DEALER
Cart 0

Tvätta händerna och använd handkräm. NU!

Tvätta händerna nu.

Nu mer än någonsin är det viktigt att vi håller god handhygien. WHO och resten av världens experter uppmanar att vi tvättar händerna med tvål och vatten i minst 20 – 30 sekunder.

Varje vrå av händerna ska tvättas, under naglar och en bit upp på handleden. Detta är inte ett nytt påfund, det har varit viktigt alltid. Dessvärre är det först nu som vi blir påminda om hur viktigt det är och varför. De flesta av oss som tvättar händerna frenetisk har insett att det finns en negativ sak med det. Och det är att många upplever att de har fått en torrare hud på händerna.

Hur motverkar man detta då? Ska vi sluta tvätta händerna så frenetiskt? NEJ! Absolut inte. Låt oss bara vara överens om att fnasiga torra händer är ett extremt lågt pris att betala för att vara frisk och inte sprida virus och andra bakterier vidare till våra medmänniskor.

Det går ju trots allt att motverka torra händer på ett relativt lätt sätt. Här kommer mina bästa tips för att fortsätta ha lena händer trots frenetiskt tvättande.

 

  1. Använd en tvål som har någon form av mjukgörande egenskaper
  2. Tvätta inte händerna med kokhett vatten. Ljummet vatten räcker för att aktivera tensiderna i tvålen som hjälper till att lösa upp virus och andra bakterier. Du kan tvätta händerna i kallt vatten också men gör det då något längre för att se till att tensiderna verkligen får tag på allt som ska bort från våra händer.
  3. Torka inte händerna snustorra, det behövs inte.
  4. Använd handkräm. Genom att göra det motverkar du självsprickor i huden. Självsprickor vill vi inte ha av två anledningar, de gör ont och skulle du komma i kontakt med virus och bakterier så kan de komma in den vägen. Så använd handkräm.
  5. För att råda bot på fnasigheten använder jag peeling någon gång i veckan på händerna på precis samma sätt som i ansiktet. Jag använder en AHA baserad toner på en bomullstuss (AHA 7 Whitehead Power Liquid från CosRx) och baddar händerna med den. Efteråt smörjer jag med en handkräm.

 

Tips på bra krämer som jag använder till händerna:

Hand Cream från Gallineé

knowtoglow_gallinee_handcream

 

 

Egyptian Magic All-purpose Skin Cream
knowtoglow_egyptianmagic
SkinFood från Weleda
Knowtoglow_weleda
Madecassoside Cream från A´Pieu
knowtoglow_apieu_madecassoside_cream

Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published