❤ YOUR SWEDISH SKINCARE DEALER
Cart 0

Hitta ditt Glow inför våren

Snart är våren här! Hitta tillbaka till ditt glow!

Solen, som har lyst med sin frånvaro, har äntligen börja titta fram. I och med det blir det också märkbart hur jag under större delen av hösten och vintern har tagit genvägar när jag har städat. Dammråttorna går inte längre att missa i hörnen och de skitiga fönstren skriker nästan efter att bli tvättade.

På samma sätt som våra hem behöver en ordentlig vårstädning behöver vår hud det med. Under vinterhalvåret påverkas huden av den torrare luften, temperaturväxlingarna med varmt inne och kallt ute och avsaknaden av sol.

Många upplever en torrare hy, mist lyster och spänst tillsammans med att den där härliga solkyssta brännan från i somras bara är ett minne blott.

Hur får man tillbaka sitt glow då?

Enklaste sättet att återuppliva huden är genom en riktigt bra peeling. På marknaden idag finns en mängd olika typer av peelande produkter, allt ifrån toners till krämer till masker. Det som alla har gemensamt är att de ofta ger resultat omgående. Peelande produkter innehåller oftast någon form av syra. För en peeling som ska ta bort döda hudceller och återställa ett glow till huden är de vanligaste syrorna glykolisk eller laktisk syra eller AHAs som de också kallas.

Peelings är också bra om man vill djupstäda porerna, till detta är salicylsyra, eller BHA syra perfekt. Den löser upp på djupet och hjälper till att hindra porerna från att bli tilltäppta.

Vad ska man tänka på när man väljer peeling?

Det viktigaste att tänka på när man väljer peeling är vad man vill att den ska göra. Vill man få tillbaka lystern, trolla bort pormaskar eller råda bot på torra flagande partier, eller allt på en gång?

AHA baserade peelings jobbar mer på ytan medan BHA baserad peelings jobbar mer på djupet och de som kombinerar båda, ja, de löser allt och fixar världsfreden!?

A & O gällande peeling

Vilken skrubb du än väljer finns det två saker som är A&O.

  1. För mycket av det goda blir helt enkelt för mycket och istället för att få ett glow får man en reaktiv hud som inte är glad. Börja försiktigt, 1-2 gånger i veckan räcker till en början. Lyssna på huden, peela inte för peelandets skull.
  2. ANVÄND SPF VARJE DAG, men speciellt efter att du har syror. Hud som är skrubbad är ny hud. Och ny hud behöver skydd mot solen som är hudens fiende numer ett. Se till att ha SPF året runt, även på molniga dager för även då nås vi av skadliga strålar från solen. Gör SPF en del av din hudvårdsrutin. Du kommer att tacka mig för det.


Produkter som du lätt kan vårstäda huden med:

 

Cosrx_aha7_knowtoglow

Cosrx - AHA 7 Whitehead Power Liquid

 

Skintology_Fresh_start_knowtoglow

Skintology – Fresh Start Sheet Mask

 

Odacite_bioactive_rose_gommage_knowtoglow

Odacite – Bioactive Rose Gommage

 

freshapeel_goldfadenmd_knowtoglow

Goldfaden MD – Fresh-A-Peel

 

Glöm inte att kolla in alla våra peeling och exfolierande produkter i webbshoppen. Här finns alla! 

 

 

 

 


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published