❤ YOUR SWEDISH SKINCARE DEALER
Cart 0

Vad gör de olika vitaminerna för huden egentligen? 

Vitaminer och HudenVitaminer har en väldigt stor betydelse för oss, inte bara för vår kropp och hälsa, utan också som ingredienser i din hudvårdsrutin!  De olika vitaminerna har många kraftfulla egenskaper som kan lindra, motverka och förebygga flera olika hudbesvär såsom pigmentfläckar, torr & känslig hy, acne, osv. Vitaminer stärker även hudbarriären och hjälper din hud att ta hand om sig själv på bästa sätt. Nedan listar vi och pratar mer om de vanligaste vitaminerna i hudvård! 

A-vitamin/Retinol

A-vitamin passar dig med mogen hy, pigmenteringar, akne, tillföra lyster. 


A-vitamin verkar både förebyggande & behandlande vid besvär med akne och hämmar bildandet av bakterier som ger upphov till akne. Vitaminet hjälper även till att reglera din talgproduktion i huden och ser till att mindre överskott bildas vilket i sin tur bidrar till en mindre oljig hud. Vitamin A kan också hjälpa till att ljusa upp ärr från akne och kan även reducera pigmentfläckar. 

Bland A-vitaminerna hittar vi bland annat ingrediensen Retinol som med sina små molekyler tränger lättare in i hudens understa hudlager, där den hjälper till att förbättra och påskynda cellförnyelsen för att bromsa linjer och rynkor.

Retinol reparerar & stimulerar hudcellerna i det undre hudlagret så att din hud snabbare stärks och reparerar hudens kollagen & elastin vilket gör din hud mer spänstig och mjuk. Vitamin A skyndar också på cellförnyelsen som gör att du får snabbare nya hudceller och ett magiskt GLOW!

 

Vitamin B3

Passar: Känslig och torr hud, mot rosacea, hudrodnad, motverka linjer & tillföra lyster. 


Kallas även för niacinamid - vilket är ett ämne som trendar något enormt just nu och de senaste åren. Det är en återfuktande vitamin som ökar fettmolekylen ceramid i din hud så att hudens naturliga barriär stärks samt bibehåller hudens fukthalt. Den ingår i nedbrytandet av enzymer som behövs för att bygga upp hudens barriärfunktion och hålla kvar fukt. Barriärfunktionen är viktig för att huden ska kunna stå emot irriterande och skadliga påfrestningar. Den har även ett antioxidantskydd som hjälper mot föroreningar. Vitaminen passar bra för känslig hud som lätt reagerar på yttre påfrestningar. Den behandlar även pigmenteringar, reducerar talgproduktion, är lugnande, fuktbevarande och stärker även hudens barriär. 

 

C-vitamin

Passar: Alla, mogen hy, tonårshud, pigmenteringar, oelastisk hud, de som vill tillföra lyster. 


En riktig superhjälte och även den mest populära som verkar i alla hudens lager men främst i det översta hudlagret. Där bekämpar den fria radikaler som kan orsaka rynkor och påskynda åldrandet. C-vitamin stöttar kollagenbildningen och kollagenets förmåga att dra ihop sig vilket bevarar hudens elasticitet. C-vitamin är en av de mest potenta antioxidanter som finns och skyddar huden från fria radikaler och solskador. 

Om du problem med pigmentförändringar är vitamin C(askorbinsyra) det du ska se till att få med i din hudvård. Den starka antioxidanten bleker mörka fläckar och skyddar effektivt mot fria radikaler, som orsakar rynkor, slapphet & pigmentförändringar. När din hud utsätts för mycket sol bryts C-vitamin, som finns naturligt i hudytan, ner. Genom att använda C-vitamin i din hudvård kan du alltså förbättra solskador. 


Vitamin D 

Passar: alla, du som vill dämpar rodnad & reparera din hudbarriär. 


Vitamin D är viktigt för kroppen för att tillgodogöra sig viktiga ämnen som fosfor och kalcium. D-vitamin i hudvård är en antioxidant som skyddar dig mot fria radikaler och är bra till att lugna ner inflammationer i huden. Vitaminets antiinflammatoriska egenskap hjälper huden att återhämta sig, och lugnar ner bland annat människor med akne, psoriasis, eksem & rosacea. Vitamin D dämpar rodnader och är bra för dig med känslig hud då den stärker hudbarriären. 


E-vitamin

Passar: Alla hudtyper, speciellt känslig och torr hud. 


När din hud känns stressad, ur balans & torr är det vitamin E du behöver. Vitamin E stärker och återställer hudens fuktbarriär och neutraliserar fria radikaler, som påskyndar hudens åldrande, är antiinflammatorisk & hämmar bildandet av fria radikaler i huden. 

Det är en kraftfull antioxidant som förekommer i oljeform. Den stöttar kollagenproduktionen som gör att huden håller sig mjuk, elastisk och även påskyndar läkande. Därför passar den extra bra för torr eller skadad hud med bristningar eller ärr. Genom att tillföra vitamin E till din hud kan du dämpa rodnad efter solskador och bygga upp hudens motståndskraft. Tillsammans med C-Vitamin är E-vitamin en kraftfull & oslagbar duo. 


Vitamin K 

Passar: dig med mörka ringar, inflammationer och små sår.


K-vitamin i din hudvård hjälper till att stärka hudbarriären och minskar fuktförlusten i huden. Vitamin K är effektiv i ögonkrämer genom att öka blodcirkulationen så behåller den hudens elasticitet och på sikt minimerar mörka ringar under ögonen, då det antioxidanta vitaminet stärker försvagade kapillärer. K-vitamin gör alltså inte bara nytta på insidan utan även på utsidan då den dämpar inflammationer och påskyndar hudens läkningsprocess. 


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published