❤ YOUR SWEDISH SKINCARE DEALER
Cart 0

Vikten av hudvård

Vikten av hudvård

I dessa tider kan det kännas banalt att prata hudvård när vi är mitt i en pandemi med ett virus som sätter skräck i en hel värld. Men nej, det är inte banalt, jag vågar nästa säga att det är nödvändigt. Du kanske tänker ”Yeah, right!”. Anledningen till detta är inte för att hudvård kommer att råda bot på något virus eller motverka dess fysiska effekter, om någon säger något annat ljuger de. Anledningen är att det kan ge en möjlighet att få en andningspaus i allt elände.

 

Flera studier visar på att upprätthållandet av en personlig hygien är en del i att upprätthålla ett välmående psyke. Med anledning av det kan det alltså i dessa tider vara extra viktigt att fortsätta med dina hudvårdsrutiner. Det ger trots allt en stunds paus från kaoset och ger något att göra om du är en av alla som måste befinna dig i hemmet mer än vanligt.

 

Hur kan en hudvårdsrutin se ut då? Vad ingår i en rutin? Vilka steg behöver man? Svaren på dessa frågor är väldigt individuella men det går att bryta ner en rutin i några enkla steg som de flesta kan följa.

 

  1. Rengöring – rengöring är, enligt mig, det viktigaste steget. Se till att rengöra din hy innan du går in med några andra produkter. Detta för att se till att smink (om du använder det), smuts, föroreningar, överskotts talg från porer (det som gör dig glansig) och döda hudpartiklar avlägsnas och lämnar en ren hud som på ett bättre sätt kan ta sig an kommande produkter.

Dessa rengöringar gillar jag: All Clean Balm från Heimish, Cleansing Duo från Huxley, Cleanings Bar från Gallineé

  1. Essence/Toner/Ansiktsvatten/Mists – Direkt efter rengöring kan du använda dig av någon form av essence, toner, ansiktsvatten eller mist. Jag anser att de är i princip samma sak vad man än använder. Det är ofta en lättflytande vätska som kan ha olika funktion. En del använder sig av produkter som tillför extra fukt, en toner som fungerar sammandragande för porerna eller ett ansiktsvatten som innehåller någon form av syra för att få en lättare peeling av huden. Vad du behöver för typ av essence, toner eller ansiktsvatten handlar om vad för typ av hy du har och vad du vill åstadkomma.

Dessa gillar jag: För lättare peeling, AHA 7 Whitehead Power Liquid av CosRx. När min hud är lite fetar, Face Vinegar av Gallineé och när jag vill ha en extra kick i min rengöring mistar jag med Hydra Mist Purify från Odacité

  1. Serum – Serumens jobb är att tillföra punktbehandling för en specifik åkomma. Det kan vara att man vill motverka ålderstecken, förebygga eller få bort pigmentförändringar, minska talgproduktionen, jobba preventativt mot akne. För varje hudåkomma finns det ett serum så fundera på vad du vill med din hudvård och hitta ett serum som hjälper dig uppnå det.

Dessa gillar jag: Jag vill slå ett slag för Odacités många superduper serum som går att blanda och skräddarsy så de passar just din hy.

  1. Ansiktskräm – Sist i rutinen bör ansiktskrämen vara. Även den ska väljas ut med din hudtyp i åtanke. Krämens jobba är att dels ”låsa in” de tidigare produkterna så de inte avdunstar och att ge fukt till huden så att den inte torkar ut under dagen/natten. Tänk på att morgonrutinen bör ha en ansiktskräm med SPF i sig. På kvällen bör du undvika detta av den enkla anledningen att du inte vistas i solen när du sover.

Dessa gillar jag: SkinFood från Welda är en klassiker som funkar till det mesta och flesta, Hyaluronic Hydra Intensive Cream från CosRx är en grym nattkräm, när jag är torr och fnasig älskar jag Goji Goddess Beauty Balm från Rawgaia

 

Någon gång i veckan är det skönt att ta en stund och lägga en mask. Även här bör du fundera på vad din hud behöver. Tänk på att huden förändras inte bara med åren utan även med årstiderna. Nu är våren här och då kanske en mask som har en peelande effekt är vägen att gå. Masker är ett bra sätt att komplettera hudvårdsrutinen utan att behöva köpa en massa nya produkter. Genom boomen av koreanska produkter i Sverige så finns det idag en mängd bra och prisvärda sheet masks som gör att du lätt kan komplettera din vanliga hudvårdsrutin utan att spränga hål i plånboken.

Mina favoriter just nu är: Bioactive Rose Gommage från Odacité, Lavender Sleeping Mask från Laneige och vill du testa massa roliga och effektiva sheet masks kan jag rekommendera The Ultimate Sheet Mask kit – Det innehåller 15 olika sheet masks att testa.

 


Dessa steg kommer inte att skydda dig mot viruset eller att lösa världskrisen men de kan hjälpa dig att stärka ditt psyke så att du kan hantera kaoset bättre.

 


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published